2019 Valpolicella Ripasso Superiore, Corte Volponi, Veneto Itaalia 75cl

PUNANE VEIN 

Corte Volponi viinamarjaaiad asuvad Classico alal. Corvina ja Corvinone kasvatatakse Pergola Veronese stiilis ja Rondinella osaliselt Guyot. Korje toimub käsitsi septembri lõpus, oktoobri alguses. Iga sort valmistatakse eraldi. Esimene veini kääritamine toimub roostevabast teraset tankides temperatuuril 23-25 °C ning kestade leotamine 12 päeva sõltuvalt marjakestade intensiivsusest. Teine kääritamine toimub veebruari lõpus ja seda protsessi kutsutakse Ripasso. Siis lisatakse noorele veinile Amarone ja Recioto valmistamisel nendest veinidest eemaldatud marjakestad, milles on veel rikkalikult suhkrut ja aktiivset pärmi. Edasi jääb vein küpsema 12 kuuks osaliselt Prantsuse ja osaliselt Slavoonia tammevaatidesse. Seejärel küpseb veel 4 kuud pudelis.

Kasutatud viinamarjad: 55% Corvina, 25% Corvinone, 20% Rondinella

Aroom on rikkalik, vürtsikate nootidega, kergelt musta pipart ja punaseid metsamarju. Maitse on rikkaliku struktuuri ja elegantse kompleksusega, domineerivad punased puuviljad ja pehme parkaine.

Toidusoovitus:

Punane liha, ulukiroad, BBQ, keskmise küpsusega juustud

Maht: 75cl ehk 750ml

26,00

Kategooria: